Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah

SMK Elopura - Bandar Indah

SMK Elopura Sandakan menyediakan infrastruktur yang pelbagai bagi meningkatkan suasana pembelajaran yang lebih harmonis dan berkesan. Dengan azam yang membara, warga sekolah berusaha merealisasikan hasrat 'Pelajar Didahulukan, Pencapaian Diutamakan' Semoga para pelajar dapat merealisasikan visi ini serta meningkatkan lagi pencapaian akademik mahupun bidang sukan pada tahun 2013.

Unit-unit Khas

Berikut adalah blog Unit-unit Khas SMK Elopura Sandakan:

Kelab Kebajikan Staf

Kelab Kebajikan Staf (KKS) merupakan satu organisasi dalaman SMK Elopura Sandakan. AJK Kelab ini terdiri daripada 9 orang anggota (8 guru dan 1 AKS).
Blog Kelab Kebajikan Staf »

Alumni SMK Elopura

Alumni SMK Elopura Sandakan telah pun berdaftar secara rasmi pada 8 Desember 2009. Tujuan penubuhan Alumni SMKE adalah untuk menyatukan dan pengeratkan hubungan semua bekas warga SMK Elopura.
Blog Alumni SMKE »

Unit Bimbingan & Kaunseling

Unit Bimbingan dan Kaunseling terdiri daripada empat orang kaunselor iaitu En. Morjani Mokri, En Mahazi Si Harun, Cik Medelinah Henrikus dan Cik Salsiah Salleh. Kaunseling merupakan salah satu perkhidmatan utama unit ini.
Blog Unit Bimbingan & Kaunseling »

Perpustakaan Munsyi Abdullah

Perpustakaan Munsyi Abdullah merupakan gedung ilmu utama SMK Elopura Sandakan. Perpustakaan ini berada di Blok Saga dan diberi nama sempena tokoh sastera Abdullah bin Abdul Kadir yang dikenali sebagai Bapa Sastera Melayu Moden
Blog Perpustakaan »

Kelab Penderma Darah

Kelab Penderma Darah SMK Elopura ditubuhkan pada Januari 2010. Jawatankuasa ini ditubuhkan bagi membantu melicinkan lagi proses kempen derma darah yang diadakan 3 kali setahun.
Blog Kelab Penderma Darah »


PENAFIAN:Setiap maklumat yang terkandung di laman web rasmi SMK Elopura adalah tepat dan terkini. Walau bagaimanapun, maklumat yang didapati di laman ini boleh diubah, disunting atau ditarik semula dari semasa ke semasa dan pihak SMK Elopura tidak bertanggungjawab terhadap sebarang liabiliti berkenaan ketepatan maklumat yang dipaparkan. Pihak SMK Elopura berhak membuat sebarang perubahan tanpa sebarang notis. Sesetengah maklumat adalah pautan dari pihak ketiga dan pihak SMK Elopura tidak akan bertanggungjawab terhadap ketepatan atau sebarang perkara lain yang berkait dengan pautan-pautan berkenaan.