Laporan Aktiviti & Berita

LARIAN 1 ELOBEST SMK ELOPURA 2018LARIAN 1 ELOBEST SMK ELOPURA 2018

TARIKH : 3 MAC 2018

MASA : 6.30 PAGI – 12.00 TENGAH HARI

TEMPAT : UNIVERSITI MALAYSIA SABAH, KAMPUS SANDAKAN

PENGANJUR : JAWATANKUASA KOKURIKULUM & PERSATUAN IBUBAPA & GURU (PIBG) SMK ELOPURA

PERASMI MAJLIS PENUTUPAN :

 Prof. Madya Dr. Nur Hardy Bin Abu Daud (Pensyarah Kanan di Fakulti Pertanian Lestari Universiti Malaysia Sabah Kampus Sandakan)

 

 

Pada 3 Mac 2018 (Sabtu) yang lalu, acara Larian 1 Elobest telah diadakan bertempat di Universiti Malaysia Sabah, Kampus Sandakan. Seramai lebih kurang 1830 orang hadirin yang hadir pada hari tersebut. Larian 1 Elobest SMK Elopura adalah satu aktiviti kokurikulum tahunan anjuran bersama pihak sekolah dan Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) SMK Elopura. Sebelum aktiviti ini dijalankan, pihak sekolah meminta setiap pelajar dan guru berganding bahu bagi memungut dana melalui Kad Larian 1 Elobest. Sasaran kutipan dana ini adalah dalam kalangan keluarga, sahabat handai, guru, mantan guru SMK Elopura, agensi luar yang berurusan dengan sekolah, ahli-ahli PIBG, Alumni dan orang perseorangan yang berkepentingan dalam aktiviti dan pencapaian sekolah.

Objektif Larian 1 Elobest ini diadakan adalah untuk :

  1. Menambah Dana Pembangunan Sukan.
  2. Mengeratkan siraturrahim dalam kalangan murid, guru, PIBG, Alumni, dan agensi luar.
  3. Melahirkan murid yang mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.
  4. Merealisasikan Visi Sukan Untuk Semua dan Dasar 1M 1S.
  5. Meningkatkan kerjasama dan kolaborasi dengan komuniti setempat.

 

Secara umumnya, terdapat 9 kategori yang dipertandingkan iaitu kategori pelajar (A,B & C), kategori guru (A+ & Veteran) dan kategori terbuka (Kanak-Kanak, Remaja, Dewasa & Veteran). Setiap pemenang bagi 9 kategori yang dipertandingkan adalah mengikut jantina para peserta iaitu Lelaki & Perempuan. Larian ini bukan sahaja disertai oleh warga sekolah, malah turut melibatkan ibu bapa pelajar, orang luar dan juga pelajar-pelajar dari sekolah yang telah dijemput.

Secara keseluruhannya, semua guru dan pelajar telah berusaha sedaya upaya dalam mengutip dana bagi melancarkan acara Larian 1Elobest. Semua ahli jawatankuasa juga memberikan kerjasama yang baik dalam menjalankan tanggungjawab yang diberikan demi memeriahkan Larian 1 Elobest pada tahun ini.

Jutaan Terima Kasih dan tahniah serta syabas diucapkan kepada semua warga Elopura dan agensi luar yang bertungkus lumus mengerah keringat secara langsung atau tidak langsung demi menjayakan Larian 1 Elobest tahun 2018.

 

Keputusan

Kategori Nama Pemenang Johan Rumah Sukan
Lelaki A Mohamad Nawawi Abdul Salam Merah
Lelaki B Raziman Bin Roslee Biru
Lelaki C Mohamad Haiqal Azim Bin Jamil Merah
Perempuan A Siti Aisyah Binti Jemani Biru
Perempuan B Juniana Binti Join Kuning
Perempuan C Nurul Aisyah Bt Awang Merah
Kanak-Kanak Perempuan Nur Hamidah Abdullah Biru
Kanak-Kanak Lelaki Mohd Alsyar Biru
Remaja Perempuan Nur Farahain Adil Biru
Remaja Lelaki Muhd Aqudai Bin Jani Hijau
Dewasa Perempuan Marylyne Peridoh Biru
Dewasa Lelaki Felix Wile Kuning
Veteran Perempuan Paulina Molius Kuning
Veteran Lelaki Johnny Luttah Hijau
Guru A+ Perempuan Noraine Binti Awang Anak Biru
Guru A+ Lelaki Dasri Bin Paddu Kuning
Guru Veteran Perempuan Rahima Lagago Biru
Guru Veteran Lelaki Samti Bin Norman Kuning

 

1Elobest-3 1Elobest-161Elobest-4 1Elobest-5 1Elobest-6 1Elobest-7 1Elobest-8 1Elobest-9 1Elobest-10  1Elobest-15 1Elobest-121Elobest-11  231Elobest-13 1Elobest-14


PENAFIAN:Setiap maklumat yang terkandung di laman web rasmi SMK Elopura adalah tepat dan terkini. Walau bagaimanapun, maklumat yang didapati di laman ini boleh diubah, disunting atau ditarik semula dari semasa ke semasa dan pihak SMK Elopura tidak bertanggungjawab terhadap sebarang liabiliti berkenaan ketepatan maklumat yang dipaparkan. Pihak SMK Elopura berhak membuat sebarang perubahan tanpa sebarang notis. Sesetengah maklumat adalah pautan dari pihak ketiga dan pihak SMK Elopura tidak akan bertanggungjawab terhadap ketepatan atau sebarang perkara lain yang berkait dengan pautan-pautan berkenaan.