Laporan Aktiviti & Berita

Pertandingan Bola Sepak MSSD Sandakan Bawah 15 & 18 TahunTarikh: 23 Februari 2011

Tempat: Padang SMK Elopura 2 (Bawah 15 tahun), Padang SMK Tinusa (Bawah 18 tahun)

SMK Elopura Sandakan telah menghantar 2 pasukan untuk bertanding dalam Pertandingan Bola Sepak MSSD Sandakan Bawah 15 Tahun dan Bawah 18 Tahun. Ini merupakan pertandingan sulung usaha Pra-Niche Bola Sepak sekolah untuk mendapatkan pengalaman di peringkat daerah. Walaupun tidak membawa kemenangan, penglibatan kali ini amat bermakna bagi perkembangan permainan bola sepak sekolah.

BAWAH 15 TAHUN

Pengurus:
Encik Simin Bin Jabbar

Jurulatih:
Encik Shamshol Bhari Rasit
Encik Khairulasyraf Ismail
Encik Jepri Majimbun

Barisan skuad pemain:
Ardey Arley Awang, Fahrul Azlan, Mohd. Ridzwan Johnis, Mohd Adznil Mohd Adnan, Azmil Jean, Riecardi Ramli, Mohammad Dzulkiflie Muksan, Mohamed Farid Mohamed Johar, Alansera Jifry (C), Mohd. Azlan Noel Conson, Azwan Asri, Syaiful Hazwa Bin Ayum, Jeffry Wong Lee Ming, Mohammad Roszaime Roslan, Mohd Fredian Mohd Fadzil, Mohd Khairul Azhar Samrah, Shahrijan Halkin, Mohd Syafiq Mohd Arilf, Mohd Ridwan Abdu Rauf

Keputusan:

 • SMK Elopura 0-0 SMK Sandakan
 • SMK Elopura 0-1 SMK Merpati

Kedudukan:

 1. SMK Sandakan 4 mata
 2. SMK Merpati 3 mata
 3. SMK Elopura 1 mata

(SMK Elopura terkeluar untuk ke pusingan suku akhir)

BAWAH 18 TAHUN

Pengurus:
Encik Mulyono Hariono

Jurulatih:
Encik Leonny Leo
Encik Sofian Mansah
Encik Shahrizan Effendi

Barisan Skuad Pemain:
Razlan B Said, Mohd Adib Wajdi B Malik, Mohd Rosli B Rusmin, Rezky B Jihat, Syahdan Muhidan, Mohd Ghazali B Ahmad Tudin, Mohd Azhar Ayum, Mohd Syhafiq Izzuan Syah B J.R Mosli, Mohd Sahirol B Saili, Mohd Azrieen Bin Zalhida Amir (C), Alsirin B Abd Rasil, Rizam B Nikil, Corey Felino Henry, Aldimier B Ibrahim, Mohd Rizal B Nordin, Mohd Arif B Radam, Syukriyansyah B Patlui, Mohd Husin B Rahim, Amran B Abdul Rahim, Munawir.

Keputusan:

 • SMK Elopura 0-2 SMK Agama Sandakan
 • SMK Elopura 0-0 SMK Gum-Gum
 • SMK Elopura 0-0 SMK Taman Fajar

Kedudukan:

 1. SMK Agama Sandakan 5 mata
 2. SMK Gum-Gum 3 mata
 3. SMK Taman Fajar 3 mata
 4. SMK Elopura 2 mata

(SMK Elopura terkeluar untuk ke pusingan suku akhir)


PENAFIAN:Setiap maklumat yang terkandung di laman web rasmi SMK Elopura adalah tepat dan terkini. Walau bagaimanapun, maklumat yang didapati di laman ini boleh diubah, disunting atau ditarik semula dari semasa ke semasa dan pihak SMK Elopura tidak bertanggungjawab terhadap sebarang liabiliti berkenaan ketepatan maklumat yang dipaparkan. Pihak SMK Elopura berhak membuat sebarang perubahan tanpa sebarang notis. Sesetengah maklumat adalah pautan dari pihak ketiga dan pihak SMK Elopura tidak akan bertanggungjawab terhadap ketepatan atau sebarang perkara lain yang berkait dengan pautan-pautan berkenaan.