Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah Pemandangan sekolah

SMK Elopura - Bandar Indah

SMK Elopura Sandakan menyediakan infrastruktur yang pelbagai bagi meningkatkan suasana pembelajaran yang lebih harmonis dan berkesan. Dengan azam yang membara, warga sekolah berusaha merealisasikan hasrat 'Pelajar Didahulukan, Pencapaian Diutamakan' Semoga para pelajar dapat merealisasikan visi ini serta meningkatkan lagi pencapaian akademik mahupun bidang sukan pada tahun 2013.

Persatuan Ibu Bapa dan Guru

pibg-large

Persatuan Ibubapa dan Guru (PIBG) SMK Elopura Sandakan baru-baru ini telah mengadakan Mesyuarat Agung pada 14 Januari 2017. Jawatan YDP kini disandang oleh En. Salamun Bin Ali. PIBG merupakan satu jawatankuasa yang sangat penting bagi mengeratkan hubungan semasa guru dan para ibubapa. Melalui kerjasama ini, pihak sekolah dalam merancang pelbagai program bagi meningkatkan prestasi akademik serta akhlak para pelajar SMK Elopura Sandakan.

 

JAWATANKUASA PIBG/IKPS 2017

 

PENASIHAT : PN. HJH. KALSOM ABD. AZIZ

YANG DIPERTUA :EN. SALAMUN ALI

TIMBALAN YANG DIPERTUA :EN. ALI MUNAR HJ OTO

NAIB YANG DIPERTUA : EN. MARJIKIN AMBOLOI

SETIAUSAHA KEHORMAT 1 : EN. MORJANI MOKRI

SETIAUSAHA KEHORMAT 2 :CIK MEDELINAH HENRIKUS

BENDAHARI KEHORMAT : PN. SHARINA MUSTAFA

AJK :

 1. HUSSIN BUANGKAN
 2. ABDUL SALAM SAHAK
 3. EN.MALIK BIN HJ PUNDUNG
 4. PN JUMASIA MAKKASUDDU
 5. PN SALOMA RAKIM
 6. EN MARIS ABSAL
 7. PN NORESSIAH INCHE
 8. PN JAINAH AMAT
 9. PN.BASARAH BAKAR
 10. PN.CHIN LEE KEN
 11. HASNA YUNUS
 12. LEELA MOLOYUS SITOUN
 13. ROSHIANA MANGKANA
 14. EN.ERWAN ABDUL JALIL
 15. EN.AMIRRUDDIN PALALOI
 16. EN.SOFIAN MANSAH
 17. EN.ABDUL RAHIM FAUZI
 18. MULYONO HARIONO

Maklumat lanjut mengenai program/aktiviti yang berkaitan Persatuan Ibu Bapa dan Guru bolehlah dilayari di alamat berikut :

http://elobestpibg.blogspot.my/


PENAFIAN:Setiap maklumat yang terkandung di laman web rasmi SMK Elopura adalah tepat dan terkini. Walau bagaimanapun, maklumat yang didapati di laman ini boleh diubah, disunting atau ditarik semula dari semasa ke semasa dan pihak SMK Elopura tidak bertanggungjawab terhadap sebarang liabiliti berkenaan ketepatan maklumat yang dipaparkan. Pihak SMK Elopura berhak membuat sebarang perubahan tanpa sebarang notis. Sesetengah maklumat adalah pautan dari pihak ketiga dan pihak SMK Elopura tidak akan bertanggungjawab terhadap ketepatan atau sebarang perkara lain yang berkait dengan pautan-pautan berkenaan.